eBola.cz kvalitní webhosting

podpora a nápověda

  • Podpora a nápověda
  • Partnerský program
  • Webmail
  • Administrace hostingu

Neváhejte se nás zeptat

Kontrolní kód:

Zálohování dat


Veškerá data jsou denně zálohována na zálohovací server. Veškeré zálohy jsou uchovávány v historii 7 dnů s možností snadného obnovení. Zálohovány jsou všechny soubory do velikosti 200MB. Nejsou zálohovány nejrůznější cache adresáře obsahující slovo cache, dále tmp či temp adresáře a adresář secret na FTP a další. Na přesný seznam se informujte u technické podpory. Zálohování je doplňková služba, každý klient si musí provádět své zálohy do svého počítače.

Pro případ živelné pohromy jsou čas od času data duplicitně ukládána v jiné lokalitě na dalším zálohovacím serveru. Jedná se tedy o zálohu zálohy. Do jiné lokality jsou přenášeny pouze soubory do velikosti 3MB (databáze a emaily celé).

Přístup na zálohovací server je možný skrze běžný FTP protokol. Kdykoliv po nastavení přístupu je možné stáhnout a poté obnovit libovolné soubory či databáze z kteréhokoliv z předchozích 7 dnů. Stažené soubory si můžete poté opět nahrát na FTP webserveru s Vaší prezentací a tím ji obnovit pokud si ji omylem smažete či poškodíte.

 

Popis nastavení přístupu na FTP zálohovacího serveru

V administraci webhostingu v menu Další nástroje -> Přístup k zálohám souborů vytvoříte nové heslo na FTP zálohovacího serveru. Po uložení se zobrazí nastavení FTP klienta pro přístup k zálohám. Heslo je možné kdykoliv změnit nebo přístup k zálohám zakázat. Doporučujeme nastavit heslo pro přístup k zálohám pouze na nutnou dobu a poté přístup opět zakázat.

Data jsou na zálohovacím serveru přístupná skrze rozdílné uživatele FTP, které se zobrazí po nastavení hesla. Celkem je vytvořeno 7 uživatelů na FTP pro každý z předchozích 7 dnů. FTP hostitel a heslo je vždy stejné a jsou také zobrazeny v administraci po nastavení hesla.

Soubory na zálohovacím serveru jsou pouze pro čtení, změna či zápis není povolen. Databáze jsou ukládány do složky /backups.


Podobné příspěvky