eBola.cz kvalitní webhosting

podpora a nápověda

  • Podpora a nápověda
  • Partnerský program
  • Webmail
  • Administrace hostingu

Neváhejte se nás zeptat

Kontrolní kód:

Návod na instalaci Wordpressu


Wordpress redakční systém vyvíjeny jako opensource projekt, celý zdrojový kód je popsaný v dokumentaci a dává tak možnost každému programátorovi se zapojit do jeho vývoje, upravovat jeho části a přizpůsobit si ho podle vlastních představ, lze ho tak použít téměř pro cokoliv.

1) Rozbalení souborů

Rozbalte nejprve hlavní instalační soubor Wordpressu do pracovního adresáře na Vašem pevném disku.

2) Kopírování souborů

Pomocí FTP klienta zkopírujte obsah pracovního adresáře s instalací Wordpressu do kořenového adresáře webu (www/ nebo www/wordpress, atd.)

Při vlastním kopírování dbejte na to, aby jste neměli nastavené přepisování velkých písmen v názvech souborů na malá písmena, tímto by došlo k vypnutí české lokalizace Worpressu.

3) Vytvoření databáze

Před vlastní instalací Wordpressu je zapotřebí  vytvořit databázi. Tu vytvoříte v administraci v sekci SQL DATABÁZE. Zvolte název a  jako porovnávání nastavte utf8_czech_ci, DB vytvoříte kliknutím na tlačítko "Přidat". Pro příslušnou DB je potřeba ještě "Přidat uživatele SQL", vytvořte uživatele, zvolte si jméno a heslo. Uživatele vytvoříte kliknutím na tlačítko "Přidat".

4) Instalace

a) vytvoření konfiguračního souboru

Klikněte na tlačítko "Vytvořit konfigurační soubor přes webové rozhraní - Instalace"


 b) kontrola vstupních dat

Klikněte na tlačítko "Pokračovat".

c) nastavení databáze

Vyplňte políčka "Název databáze", "Uživatelské jméno" a "Heslo" (viz bod 3) a do políčka "Adresa DB serveru" vyplňte adresu kterou máte uvedenou v administraci v sekci SQL DATABÁZE v kolonce „Váš MySQL server“ (mysql.ebola.cz, mysql2.ebola.cz, mysql3.ebola.cz ...) Pokračujte kliknutím na tlačítko "Pokračuj".

d) kontrola

Pokud jste všechny úkony provedli správně bude Vám umožněno zahájit vlastní instalaci. Pokračujte kliknutím na tlačítko "Spustit instalaci!".

 

e) kontrola

Vyplňte políčka "Název webu" a  "Váš e-mail" Pokračujte kliknutím na tlačítko "Instalovat WorPress".

 

f) konec instalace

Toto byl podlední krok instalace. Pečlivě si zapamatujte heslo. Heslo bude sloužit pro přihlášení. WordPress instalace je u konce a WordPress je nyní připraven k použití! Pokračujte k prvnímu přihlášení do Vaší instalace WordPressu kliknutím na tlačítko "Přihlásit se".

 

 

 

DŮLEŽITÉ: Nyní pokračujte instalací pluginu WP Super Cache do nově nainstalovaného Wordpressu dle našeho návodu.


Podobné příspěvky